23948sdkhjf

De säkrar industrin med uppkopplade lager

SKF är en av de riktigt stora grundpelarna i svensk industri.

Företaget är världsledande inom rullningslager sedan över hundra år. Men det är också ett bolag som satsar stort på digitalisering och ny teknik. I år är de utvalda ambassadörer för Elmia Subcontractor.

– Det pratas mycket om framtidsvisioner inom industrin idag. Men vi går ett steg längre och gör verklighet av det, säger Per Wilhelmsson, chef för SKF:s Industrial Sales i Sverige och Norge, rapporterar mässorganisationen Elmia i ett reportage.

Han syftar på SKF:s kompetenscenter, Rotating Equipment Performance Center, som invigdes i Göteborg i mars. Det första i sitt slag i världen.

I SKF:s Rotating Equipment Performance Center hjälper företaget sina kunder att säkerställa och öka tillgängligheten i sina maskiner genom tillståndskontroll i kombination med fjärranalys och åtgärdsförslag.

Med hjälp av trenddiagram kan avvikelser identifieras vid ett tidigt stadie och eventuella åtgärder kopplas på. Allt för att leverera en stabil och hög tillgänglighet i en anläggning eller maskin.

SKF:s olika finansieringslösningar gör det enkelt att komma igång. Det behövs inga stora investeringsbeslut för att köpa in ny utrustning.

– Vi kan med stor precision se hur maskinen mår och tidigt säga om något behöver kalibreras eller ses över. Då kan vi ta fram den bästa lösningen i god tid så att kunden kan optimera produktionen och få bättre kvalitet på produkten, förklarar Per Wilhelmsson.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094