23948sdkhjf

Han blir chef för Munters största affärsområde

Peter Gisel-Ekdahl har utsetts till President för Munters affärsområde AirTech från och med 1 november 2019.

AirTech är verksamt inom energieffektiv luftbehandling för industriella och kommersiella applikationer. De erbjuder klimatlösningar för verksamhetskritiska processer som kräver exakt kontroll av fukt och temperatur, med energieffektivitet och hållbara klimatsystem i fokus. Deras klimatsystem ger även förbättrad inomhusluftkvalitet och komfort samt ökad produktionskapacitet.

Peter Gisel-Ekdahl har varit President för Munters affärsområde FoodTech under de senaste tolv åren och har varit medlem av koncernledningen sedan 2011.

FoodTech har under de senaste åren gjort en viktig strategisk resa för att utveckla ett tydligt kunderbjudande både vad gäller ledande produkter och nya digitala IoT-lösningar. Detta har skapat ett ökat kundvärde och en stark plattform för framtiden.

– Peter Gisel-Ekdahl har tillsammans med sitt team, framgångsrikt styrt FoodTech-organisationen mot ökat kundfokus och värdeskapande. Jag är glad att meddela att Peter nu kommer att leda AirTech som är Munters största affärsområde. Han kommer att bidra med sin omfattande erfarenhet och kunskap från koncernen och sätta fokus på innovation och vårt kunderbjudande, säger Klas Forsström, vd och koncernchef Munters Group, enligt ett pressmeddelande.

– Jag är entusiastisk över möjligheten att leda AirTech och jag ser fram emot att utveckla den strategiska riktningen med affärsområdet. Jag kommer att spendera mycket tid och kraft med de anställda för att leda vägen framåt, säger Peter Gisel-Ekdahl, President affärsområde FoodTech.

Peter Lindquist som idag är Interim President för affärsområdet AirTech kommer att fortsätta i interimsroller som President för området Mist Elimination och senior, strategisk rådgivare, Vice President för affärsområdet AirTech.

Johan Ekeström, som nu är Vice President Finance för FoodTech, har utsetts till Interim President för FoodTech från och med den 1 november.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.062