23948sdkhjf

Prestandos rekonstruktion innebär varsel

Rekonstruktionen av verkstadsföretaget Prestando AB i Trelleborg fortskrider enligt plan och som en konsekvens av detta varslar nu företaget 15 personer.
- Detta är ett steg i riktning för att stärka vår framtida verksamhet och i den rekonstruktion som pågår av företaget. För företagets överlevnad och framtida intjäning måste vi strukturera om och det innebär tyvärr i nuläget att vi måste varsla personal, säger Per-Olof Jönsson ägare av Prestando AB.

Nedskärningar
De nedskärningar det innebär är att 15 personer på Prestando AB i Trelleborg varslas. Trelleborgsföretaget Prestando är underleverantör till bilindustrin där krisen har slagit hårt mot många företag. Sedan finanskrisen slog till hösten 2008 har företaget brottats med likviditetsproblem. I början av 2011 beslutade företaget att ansöka om rekonstruktion. Det arbetet har nu pågått med full kraft och framtiden för företaget ser ljusare ut, dock med följder som personalneddragningar.

- Det är ytterst beklagligt och vi har duktig personal som vi nu måste varsla. Som en del av rekonstruktionen gör vi vissa förändringar för att stärka lönsamheten. Orderingången är hög och vi har generellt mycket att göra i vår löpande verksamhet, säger Per-Olof Jönsson.

Produktionen av nya pressverktyg
Det som berörs är produktionen av nya pressverktyg som är en marginell del av företagets försäljning. Prestando ser även över den övriga verksamheten och effektiviserar bland annat vissa administrativa rutiner i företaget.

- Genom gemensamma ansträngningar, hårt eget arbete och ett gott samarbete med våra kunder och leverantörer ser vi positivt på framtiden. Vi räknar med att på en 6-9 månaders horisont kunna utveckla Prestandokoncernen som ett konkurrenskraftigt bolag som är förstavalet hos våra kunder, säger Per-Olof Jönsson.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.065