23948sdkhjf

Nytt samarbete ska få fler att lyckas med sina projekt

Förseningar i projekt är tyvärr både vanligt och kostsamt för många organisationer.

Nu inleder Semcon ett samarbete med Velocity Management Group (VMG) för att stärka erbjudandet inom projektstyrning.

Med målet att fler projekt levererar i rätt tid.

– Vi är glada att inleda ett samarbete med VMG. Deras innovativa cloudbaserade resursplaneringsverktyg är ett perfekt komplement till vårt erbjudande inom projektstyrning där vi både utbildar och leder projekt inom många olika branscher. Tillsammans kan vi nu hjälpa fler att lyckas med sina projekt genom både strategiska och praktiska verktyg, säger Anna Nordelöf, avdelningschef på Semcon, enligt ett pressmeddelande.

Enligt en rapport från the Standish Group misslyckas organisationer att nå sina mål så ofta som i vart fjärde projekt, vilket bland annat innebär förseningar och ökade kostnader.

En av anledningarna är att många organisationer behöver hantera flera olika projekt samtidigt, med nyckelpersoner som behövs samtidigt i projekten.

Det skapar en komplexitet som är svår att hantera utan smarta supportsystem.

– Med hjälp av vår digitala plattform Velocity får organisationen en kontinuerligt uppdaterad översikt över alla sina projekt och resurser tack vare intelligenta algoritmer. Det gör det enkelt att prioritera vilket är en förutsättning för att lyckas med sina projekt, säger Lars Peterson, vd på Velocity Management Group.

Semcon har en egenutvecklad projektmetodik, XLPM, som ger struktur och stöd för effektivare projekt inom såväl offentlig som privat sektor.

Erbjudandet innefattar även förändringsledning, projektverktyg, utbildning och seniora specialister som driver arbetet hos kund.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.079