23948sdkhjf

Industri 4.0-företaget MTEK Industry tar in 20 miljoner

Almi Invest deltar i en investering på sammanlagt nära 20 miljoner kronor i Hälsingebolaget MTEK Industry i Alfta, som utvecklar mjukvara och robotlösningar för industriföretag.

Pengarna ska gå till marknadsexpansion.

MTEK Industry utvecklar mjukvara och robotlösningar för industriföretag som sysslar med sammansättning av små delar.

Deras lösning digitaliserar produktionsflödet, vilket ökar snabbheten och ger färre fel.

– Industri 4.0 är här och MTEK:s lösning ligger helt rätt i tiden när det gäller att gå från datorisering till digitalisering och automatisering, säger Marie Andersson, Investment Manager på Almi Invest, enligt ett pressmeddelande.

Målet är en produktion med kortare omställnings- och ledtider, färre fel, mer flexibilitet och mindre tidskrävande programmering.

En lösning från företaget heter MTEK 4ZERO, som kombinerar komponenter från MTEK och partners till en skalbar, robust och flexibel lösning för taktade flöden i monteringslinjer. Bolaget har stora internationella kunder som bland annat Nokia.

Läs också: Etablerar ny fabrik för 3D-printing i Östersund

MTEK erbjuder även mjukvaran MBrain som bland annat kombinerar produktions- och maskindata över den digitaliserade monteringslinan med ökad prestanda som resultat.

Företagets erbjudande har hög standardiseringsgrad på arbetsstationer och mjukvara. Det sker alltid en anpassning för den specifika kunden, men i och med fokuset på standardisering så kan bolaget erbjuda kunder snabbare leverans.

– Vi är väldigt glada för att ha fått in Almi Invest som ny delägare, säger Mattias Andersson, grundare och vd för MTEK.

– Nu kan vi fortsätta att bygga vår organisation med målet att öka vår försäljning rejält. Syftet är att kunna återföra produktion till högkostnadsländer.

Almi Invest är en stor svensk investerare i startups. De gör investeringar i hela landet via åtta regionala riskkapitalbolag och ett nationellt riskkapitalbolag inom GreenTech.

Almi Invest förvaltar cirka tre miljarder kronor och har sedan start investerat i cirka 660 startups.

Deras bästa innehav har förvärvats av bland annat Google, Microsoft, Qlik och Apple eller noterats på olika börser. Almi Invest är ett riskkapitalbolag inom Almi-koncernen.
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.08