23948sdkhjf

Ny vd och affärsutvecklare ska stärka Emballator

Ulf Nicklasson har anställts som ny vd på Emballator Plastics and Innovation och Johan Andersson som affärsutvecklare.

De ska leda arbetet med att hitta synergier mellan Herencos företag inom polymerindustrin.

Syftet är att få bolagen att växa på marknaden.

Det är fem av bolagen i Emballatorkoncernen som ingår i gruppen och som tillsammans omsätter drygt en miljard kronor.

Det handlar om Lagan Plast, Växjö Plast, Mellerud Plast, Tectubes och Lifestyle. Tanken är nu att förena företagens olika styrkor i en gemensam satsning.

– Vi ser att det finns en potential att utveckla våra bolag på flera områden genom ett ökat samarbete. Det handlar exempelvis om innovation, råvaruinköp och kundutveckling, säger Thomas Bergdahl, vd för Herenco, enligt ett pressmeddelande.

De fem bolagen har ett brett sortiment med många fina produkter i plast som de tagit fram var för sig.

Nu ska flera nya förpackningslösningar och kunderbjudanden tas fram gemensamt. Det kommer att ske utifrån ett miljö- och hållbarhetstänk.

– Vi vill genom samarbetet arbeta snabbare och mer strukturerat i vår innovationsprocess. Det kan vi göra genom att ta vara på den kunskap och erfarenhet som finns på varje enskilt bolag, säger Thomas Bergdahl.

Tanken är nu att med ökad innovationsgrad och samtidigt vårda befintlig produktportfölj få gruppen att växa utanför sina nuvarande marknader.

Även om ett samarbete startar på flera områden kommer fortfarande alla beslut och resultat att ligga kvar på respektive bolag.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.062