23948sdkhjf

Siemens flyttar tillverkning från Finspång

Enligt ett beslut från företagets ledning ska ångturbintillverkningen flyttas från Finspång till tyska Görlitz.
Enligt Norrköpings Tidningar kommer 150 personer att beröras av flytten, men enligt Mats Rosander, informationsdirektör på Siemens Industrial Turbomachinery AB i Finspång kommer inte någon att få sparken.

- Det finns egentligen ingen större dramatik i det här. Det är inget som görs för att det går dåligt, tvärtom går hela företaget jättebra och vi är inne i ett expansivt läge, säger Mats Rosander till tidningen.

Orsaken till flytten är för att Siemens vill renodla produktsatsningar och fullfölja långsiktiga strategier, vilket även betyder att Siemens också kommer att göra större satsningar på gasturbinsidan i Finspång.

Facket rasar
Både unionen och IF Metall kan inte förstå varför en tillverkning som har stora ekonomiska vinster ska flyttas från Sverige.

Dessutom är de missnöjda med själva genomförandet av beslutet.

- Det här är för jävligt. Ett snabbt beslut har tagits i Tyskland. Lagar och regler som finns i Sverige har inte följts, säger Mikael Wiström ordförande för Unionen på Siemens i Finspång och Kenth Gustafsson som har samma position ordförande till Norrköpings Tidningar.

Klart om två år
Enligt P4 Östergötland går planeringen av flytten igång den 1. oktober och flytten beräknas var klar om två år.

Utveckling och service av ångturbiner kommer fortsättningsvis vara kvar i Finspång.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094