23948sdkhjf

Siemens i Finspång tar hem stororder

Siemens Industrial Turbomachinery AB levererar gasturbiner till Ryssland.
Siemens Industrial Turbomachinery AB, SIT, i Finspång ska leverera nyckelkomponenter för el och värme till ett stort naturgasprojekt i Ryssland. Ordern omfattar konstruktion, tillverkning, leverans, tester och installation samt driftsättning av åtta gasturbiner av typen SGT-800 plus generatorer och fyra ångpannor.

– Kontraktet bekräftar marknadens förtroende för SGT-800 och är ett bevis på att vi kunde möta kundens krav på beprövad, pålitlig och effektiv teknologi som klarar tuffa miljöer med så låg miljöpåverkan som möjligt, säger Hans Holmström, vd SIT AB, i ett pressmeddelande.

Gasturbinerna ska användas i en naturgasanläggning som uppförs på Yamal-halvön i nordvästra Sibirien, norr om polcirkeln, för att utveckla produktionen av flytande naturgas på Yamal-halvön. Kraftverket där gasturbinerna ingår kommer att ha en total kapacitet på 376 megawatt (MWe).

Största enskilda ordern
Köpare är OAO Technopromexport. Slutkund är OJSC Yamal LNG, ett samriskföretag, joint venture, mellan ryska Novatek och franska Total.

– Det här är en den största enskilda ordern till ett och samma projekt för SGT-800. I och med denna order är Ryssland nu vår enskilt största marknad för denna turbintyp, vilket är mycket glädjande. Det här är en nyckelorder för oss både på kort och på lång sikt, fortsätter Hans Holmström.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078