23948sdkhjf

Svensk lyftteknik till Volvo Cars i USA

Svensk lyftteknik är efterfrågad internationellt. Under sommarperioderna 2018 och 2019 har Movomech, med säte i Kristianstad, levererat ett stort antal lyfthanteringsutrustningar till Volvo Cars fabrik i Charleston, USA, där tillverkningen av den nya premiumsedanen S60 startat.

Det rör sig om hanteringslösningar till nyckelmoment i slutmonteringsprocessen, bland annat lyft och montering av bilens dörrar, säten, tunnelkonsol och instrumentpanel.

I en andra omgång under 2019 har leveransen kompletterats med installation av bland annat utrustning för hantering av dragkrok, avgassystem och bränsletank.

– Dessa typer av mer komplexa hanteringar är vår specialitet, säger Fredrik Edlind, Key Account Manager, enligt ett pressmeddelande.

– Att ta fram en totallösning som svarar upp mot fordonsindustrins höga krav på ergonomi och samtidigt klara en kontinuerlig produktion i flerskift där minsta produktionsstörning får stora konsekvenser, det finns det få företag i världen som klarar.

– Volvo Cars har alltid varit en viktig kund för oss, och vi är stolta över att återigen ha fått Volvo Cars förtroende och leverera utrustningar till USA-anläggningen, säger Fredrik Edlind.

Movomech grundades 1986 i Kristianstad och erbjuder ett omfattande utbud av lyfthjälpmedel och materialhanteringsutrustning till de flesta industrier.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.096