23948sdkhjf

EAB Racketcenter invigs

”Att satsa på det lokala föreningslivet är en av våra viktigaste investeringar.”
1968 byggde EAB sin första stålbyggnad. Kunden var Smålandsstenars Tennisklubb och målet för både EAB och klubben var att skapa en funktionell byggnad och mötesplats för traktens tennisspelare och tennisintresserade. Men för både EAB och Smålandsstenars Tennisklubb blev det mer än så.

– Vi har varit sponsor till verksamheten sedan 1968. Och det har verkligen varit ett ömsesidigt givande samarbete, då vi är många från EAB som gillar att både se och spela tennis, säger Per-Åke Andersson som äger familjeföretaget EAB tillsammans med sin bror Sven-Gunnar Andersson.

Sponsring av tennis är bara ett av EAB:s åtagande vad gäller sponsring. Företaget har idag engagemang i 30 olika föreningar och idrottsklubbar och många av dessa är lokala.

– Smålandsstenar är en så oerhört viktigt plats för oss och vår verksamhet. Det var här som allt startade och det är här rötterna och kulturen finns. Därför väljer vi att fortsätta bygga och expandera i just Smålandsstenar och vi är vi övertygade om att en stark lokal förankring också ger oss starka konkurrensfördelar i vår globala tillväxt.

Den fina anläggningen och verksamheten satte Smålandsstenar på tenniskartan inte minst genom att skola tennistalanger till vidare karriär inom sporten.

För EAB blev detta också startskottet till ett helt nytt produktområde som gjort företaget till marknadsledare i Sverige inom just stålbyggnader.

– Som ett tongivande företag i bygden har vi ett stort socialt ansvar och vi vill förknippas med trygghet och hållbarhet när det gäller miljö, människa och samhälle. Hälsa och välmående kan vi påverka genom en bra och sund arbetsmiljö. Och som en del i detta ingår också att vi syns och uppmuntrar våra medarbetare att engagera sig i lokala föreningar och idrottsverksamheter. Livet består ju inte bara av arbete. Denna inställning och intresset för tennis och mängder av andra idrotter i alla dess former är nedärvt från vår far, tillika grundaren till EAB, Erik Andersson, fortsätter Per-Åke.

2019 startar ett nytt kapitel i denna spännande historia i och med invigningen av en helt ny anläggning för STK; EAB Racketcenter.

Invigning sker den 10 september kl 18.30 på Hörsjögatan 37 i Smålandsstenar.

Sveriges padelelit är på plats och uppvisningsspelar på padelbanan.

EAB i Smålandsstenar utvecklar, tillverkar, säljer och monterar stålbyggnader, lagerinredningar och portar. Företaget har egna bolag i Norge, Finland, Nederländerna, Tjeckien, Kanada och Danmark.

Stålbyggnader och portar säljs företrädesvis på den nordiska marknaden. Lagerinredningssystemen säljs över hela världen.

EAB är ett familjeägt företag med omkring 250 medarbetare och med en omsättning på cirka 1,1 miljarder kronor.
Läs mer om: EAB
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078