23948sdkhjf

"Det är väldigt mycket för oss att göra nu"

Nu i september installerade Mastec ytterligare en femaxlig maskin från DMG MORI med automation. Det sker för att öka kapaciteten i Ulricehamn.

– Vi har köpt in två likadana maskiner varje år de senaste tre åren, säger Lars-Erik Larsson, fabrikschef vid Mastecs anläggning i Ulricehamn, till Metal Supply.

Det handlar om maskintypen DMU 60 från DMG MORI. Det är en femaxlig maskin med nollpunktssystem.

Ett nollpunktssystem innebär att ställtiderna kan minskas. Det leder till en mer effektiv produktion.

– Det här innebär att vi har tre färdiga produktionsceller med två sådana här maskiner i varje cell, säger Lars-Erik Larsson.

– Vi har många maskiner från DMG MORI. Inte minst underlättar det för våra operatörer med samma typ av maskiner, säger Lars-Erik Larsson.

Mastec är en småländsk industrikoncern. När det gäller större industriprojekt har de som underleverantör hela teamet. Från idé och produktutveckling, till serietillverkning och montering.

De kallar det själva för ”Passion for production”.

När det gäller skärande bearbetning ligger lönsamheten för deras kunder i minimala toleranser, hållfasta lösningar och lång livslängd.

En modern, kompetent maskinpark är självklart ett viktigt konkurrensmedel. Mastecs enhet i Ulricehamn har sina kunder i branscher som försvar, medicin och livsmedel.

Enheten i Ulricehamn har 55 medarbetare.

– Vi har ökat med ytterligare fem medarbetare nu under hösten, säger Lars-Erik Larsson till Metal Supply.

– Det är väldigt mycket för oss att göra nu, säger Lars-Erik Larsson.

Med drygt 20 stycken fleroperationsmaskiner är enheten i Ulricehamn redo att utföra komplicerade uppdrag i aluminium, stål, rostfritt och plast men även i mer högteknologiska specialmaterial.

För att möta tuffa krav från både sig själva och kunderna, förfogar de också över en avancerad testutrustning i Ulricehamn.

Det här säkerställer att både prototyper och serieproducerade komponenter håller rätt prestanda för att uppfylla olika kvalitets- och branschcertifieringar.

Mastec utför även montering av större eller mindre enheter. Antingen utför de arbetet i Ulricehamn, eller vid koncernens monteringsanläggning i Vaggeryd, där yta och kompetens gör att de kan ha många linor och stationer i gång samtidigt för stora och små serier.

Mastec löser även komplexa uppdrag som kräver mycket stora ytor.

Förutom ISO 9001 och ISO 14001 så är de certifierade enligt ISO 3834-2. Företaget jobbar med ständig förbättring inom dessa ledningssystem för att hela tiden flytta fram positionerna och höja målsättningen.

Som en bas i kvalitetsarbetet arbetar företaget med ordning och reda enligt 5S.
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.078