23948sdkhjf

Ny vd för Hydro Extrusion Sweden

Jonas Bjuhr tillträder den 16 september som ny vd i Hydro Extrusion Sweden med fabriker i Vetlanda och Finspång.

Han kommer från en position som Head of Strategy, R&D och Innovation inom Hydro Rolled Products.

Jonas har en civilingenjörsexamen i materialteknik från Kungliga Tekniska Högskolan (KTH) i Stockholm. Han har haft olika ledande befattningar i Hydro Extruded Solutions och har också arbetat och bott i flera länder under sin karriär.

Han har arbetat i företaget sedan han anslöt sig till Sapa i Vetlanda 2001. 2007 flyttade han till Storbritannien där han gav support i omstruktureringen efter samriskbolaget med Alcoa och han spelade en viktig roll för att driva tillväxten av Sapas vidareförädling av aluminiumprofiler.

2010 återvände han till Sverige och ansvarade för Innovation Center. Efter detta uppdrag etablerade han och utvecklade produktutvecklingsteamet i Extrusion Europe.

Sedan 2018 har Jonas varit baserad i Tyskland, där han varit en del av ledningsgruppen för Hydro Rolled Products.

Ole Thisted som för närvarande är tillförordnad vd för Hydro Extrusion Sweden lämnar därmed över vd-positionen till Jonas för att fortsätta i sin roll som Vice President för region North i Extrusion Europe.

Hydro är ett fullt integrerat aluminiumföretag med 35 000 anställda i 40 länder på alla kontinenter.

I tillägg till produktion av primäraluminium, valsade och extruderade produkter samt återvinning, arbetar Hydro också med utvinning av bauxit, raffinering av alumina och produktion av energi.

Hydro har aktiviteter inom alla marknadssegment för aluminium med försäljnings- och handelsaktiviteter längs hela värdekedjan och fler än 30 000 kunder.

Det svenska bolaget, Hydro Extrusion Sweden, har cirka 1 000 medarbetare och tillverkning i Vetlanda och Finspång.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078