23948sdkhjf

Industri-vd:n får gå

Styrelsen för Alelion Energy Systems har beslutat att söka en ersättare för Daniel Troedsson som vd för Alelion Energy Systems.

Daniel Troedsson lämnar bolaget med omedelbar verkan och i avvaktan på att hans efterträdare utses träder Åsa Nordström, marknadschef för bolaget, in som tillförordnad vd.

Beslutet tas mot bakgrund av den tuffa förändring som på senare år skett inom truckmarknaden och som inneburit att Alelions försäljning och resultat drastiskt försämrats när de stora trucktillverkarna i ökad utsträckning valt att börja producera egna litiumjonbatterier.

– Daniel har gjort ett utmärkt jobb med att bygga upp Alelion och har under sin tid både varit med om att notera bolaget på börsen och etablera leveransavtal med några av världens största trucktillverkare, säger styrelseordförande Jan Forsberg, enligt ett pressmeddelande.

– Möjligheterna inom litiumjonteknologin är fortsatt mycket stora men den förändring som skett på truckmarknaden kräver en anpassning av bolagets strategi och verksamhet och styrelsen är av uppfattningen att en sådan lämpligen bör drivas av en ny vd, säger Jan Forsberg.

Alelion Energy Systems är en leverantör av industriella energilagringssystem baserade på litiumjonteknologi. Ett batteri med litiumjon är energieffektivare, lättare, har längre livslängd och bidrar även till en betydligt mindre miljöpåverkan.

Alelion har under 2019 färdigställt Sveriges första fabrik för storskalig produktion av litiumjonbatterier för industrifordon. Fabriken är högt automatiserad och ligger mitt i fordonsklustret på Hisingen i Göteborg.

Bolagets aktie är föremål för handel på Nasdaq First North Stockholm.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.063