23948sdkhjf

Göteborgsfabrik får betydande order värd 1 miljon

Göteborgsbaserade Alelion har fått en order på litiumjonbatterier för drygt 1 miljoner kronor, från en av de största turkiska distributörerna inom sitt område. Batterierna kommer att tillverkas i fabriken i Torslanda och ordern ska levereras under andra kvartalet.

Gama Akü, en av Turkiets största återförsäljare av batterier för industriellt bruk, har gjort en beställning värd 1 miljon kronor på batterier från svenska Alelion.

Batterierna som beställts av Gama Akü ingår i Alelions stand alone-koncept, där en och samma batterityp ska passa nästan alla truckmodeller tack vare anpassade yttertråg. Konceptet öppnar nya möjligheter att ersätta befintliga blybatterier inom materialhantering med mer hållbara alternativ.

Alelions litiumjonbatterier kan återvinnas genom demontering där alla delar kan återvinnas eller återanvändas i andra produkter.

– Vi ser en efterfrågan på miljövänligare och effektivare utbytesbatterier till befintliga truckar på marknaden. Tajmingen är perfekt och med vårt nya koncept till distributörer når vi ut till marknaden på en bredare front, säger Anders Dison, försäljnings- och marknadschef på Alelion Energy Systems.

Som stöd för Alelions nyetablerade nätverk av distributörer inom materialhantering i Europa där Gama Akü är en av distributörerna, har Alelion tagit fram en global utbildningsplattform där säljkåren utbildas för att kunna ge sina kunder inom materialhantering sakkunnig rådgivning i samband med investeringen i nya, moderna batterier. Dessutom utbildas distributörerna för att även hantera den tekniska supporten till sina kunder.

– Affären med Gama Akü är ett kvitto på att vårt helhetserbjudande till distributörerna tas väl emot av marknaden, säger Åsa Nordström, vd för Alelion Energy Systems.

Marknaden för litiumjonbatterier inom materialhantering väntas växa i takt med att blysyrabatterier skiftas ut mot det effektivare litiumjonalternativet. Alelion har redan tillverkat och driftsatt cirka 5 000 batterier globalt och ska vara väl rustat för att bidra till kundernas produktivitet – från utveckling och testning av batterier till produktion, service, support och utbildning. Här sköts allt i egen regi från fabriken i Göteborg.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.282