23948sdkhjf

Benteler säljer Heléns Rör

Benteler tar ett strategiskt beslut att utöka sitt fokus på sitt kärnområde bilindustrin, som utgör cirka 80 procent av koncernens omsättning. Företaget säljer Benteler Distribution-divisionen, i vilken Heléns Rör ingår, till Van Leeuwen Pipe and Tube Group.

Försäljningen förväntas vara färdig i slutet av 2019 och är föremål för konkurrensmyndigheternas godkännande.

Under gårdagen, efter en djupgående analys, meddelade Benteler att de ska öka sitt fokus på sitt kärnområde, bilindustrin, som står för cirka 80 procent av koncernens omsättning och sälja Benteler Distribution-divisionen till Van Leeuwen Pipe and Tube Group.

Benteler Distribution är en internationell distributionspartner för stålrör av hög kvalitet och tillhörande tjänster med omkring 1 600 anställda.

Det här beslutet har tagits med hänsyn till marknadernas snabba förändringar. Digitalisering, nya tekniker och förändringar i produktionsmetoder i bilindustrin har gett Benteler nya möjligheter. Detta kräver ett aktivt fokus på kärnområdet, kombinerat med betydande investeringar.

Ralf Göttel, Bentler-koncernens vd, säger:

– Det ingår i vår kultur att ständigt förbättra våra resultat, vår portfölj och våra företagsprocesser. Tack vare detta kan vi ta fram och tillverka skräddarsydda lösningar för våra kunder och lyckas i en miljö med hård konkurrens. Van Leeuwen Pipe and Tube Group är en idealisk partner för den här transaktionen och i perfekt position för att ta över Bentelers framgångsrika distributionsverksamhet.

Som en ledande global partner inom fordonsindustrin erbjuder Benteler förstklassig teknik, samt metallformnings- och bearbetningsmöjligheter. Kunder drar fördel av denna omfattande fordons-expertis genom hela värdekedjan, från utveckling och produktion ända fram till montering.

Tekniska kärnområden är bland annat rörtillverkning, strängsprutning, formning, sammanfogning, montering och logistik. Det finns Benteler-produkter i nästan alla bilar i hela världen. Portföljen rymmer till exempel allt från slangar för krockkuddar och axlar, samt komponenter och moduler för chassi-, kaross- och motor- och avgastillämpningar, till modulär framtidsteknik, såsom lösningar för elfordonssystem.

– Vi vet bättre än någon annan hur man formar och sammanfogar metall. Beslutet att koncentrera oss på vår kärnverksamhet baseras på koncernens strategi för år 2025, så att vi kan växa, bli lönsamma och stärka vår konkurrenskraftiga position. I framtiden kommer vi att vidareutveckla vår kärnverksamhet och komplettera den med lösningar för elfordon, såsom Benteler Electric Drive System, säger Ralf Göttel.

– Idag känns det särskilt viktigt att tacka våra medarbetare, i alla tre divisionerna, som har arbetat engagerat och framgångsrikt för att utveckla Benteler till det vi är idag: ett familjedrivet globalt företag som, tillsammans med våra partners, utvecklar och producerar skräddarsydda lösningar för våra kunder, säger Ralf Göttel.

Under de närmaste månaderna kommer de båda företagen att arbeta för att förbereda en smidig övergång. Försäljningen förväntas vara färdig i slutet av 2019.

Benteler är ett globalt, familjeägt företag med kunder i fordonsteknik, energisektorn och maskinteknik. Som strategiskt innovativ partner formger, tillverkar och distribuerar företaget säkerhetsrelevanta produkter, system och tjänster.

Portföljen omfattar komponenter och moduler för bilindustrin, inom områdena chassi, kaross, motor och avgassystem, samt systemlösningar för elfordon. De utvecklar teknisk utrustning och fabriker för ledande biltillverkningsleverantörer och för glasbearbetningsindustrin. Dessutom utvecklar företaget, baserat på mer än 140 års erfarenhet av stål, sömlösa och svetsade rör i kvalitetsstål – från materialutveckling till rörtillämpningar, global distribution av rör och tillhörande tjänster.

Under ledning av det strategiska förvaltningsbolaget Benteler International AG, med huvudkontoret i Salzburg, Österrike, erbjuder företagets omkring 30 000 anställda, på 141 platser i 38 länder, förstklassig tillverknings- och distributionskompetens – och levererar en förstklassig service.

Under räkenskapsåret 2018 var koncernens intäkter 8,072 miljarder euro. Företaget grundades redan år 1876.

Benteler Distribution är en ledande internationell distributionspartner av stålrör och stånglösningar med tillhörande servicetjänster. Kunderna finns inom maskinbyggnad, mekanisk industri, fordonsindustrin, energi och process samt konstruktion. De erbjuder anpassade lösningar, bearbetning samt kundspecifika tjänster. Med 50 bolag och 1 600 kompetenta medarbetare i 30 länder kan företaget serva sina kunder effektivt, tillförlitligt och över hela världen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094