23948sdkhjf

Elbilsbrand i Luleå startade inne i bilen

Den brand i Luleå som skulle ha startat i ett vanligt vägguttag gjorde inte det. Bilen laddades först och främst i en professionellt installerad laddbox och enligt ägaren ska branden ha startat inuti bilen.

En Volkswagen Passat GTE laddhybrid från 2017 började brinna natten till den 25 augusti i ett bostadsområde i Luleå. Bilen stod på laddning i sin laddbox i bostadens carport och enligt ägaren brann det inuti bilens kupé.

Jag vaknade upp till en brinnande bil när jag kom upp mitt i natten, det brann inne i bilen, inte i motorhuven och inte i laddboxen och inte i någon kabel, säger Johan Erixon, bilens ägare.

På femton minuter, från att mannen ringde 112 tills att brandkåren var på plats, hade branden spridit sig till carporten och sedan vidare till fastighetens fasad. Hela huset och huset intill totalförstördes och det tog flera timmar innan branden var helt släckt.

Det gick snabbt, det är märkligt. Bilen hade funkat helt perfekt i två år. Jag tycker man ska vara lite försiktig med att dra några växlar om vad som är orsaken och jag tycker inte att man ska peka ut alla laddhybrider på grund av det här, säger Johan Erixon.

Just nu pågår en teknisk utredning av händelsen.

I en tidigare artikel uppgavs felaktigt att bilen laddades i ett vanligt vägguttag.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.064