23948sdkhjf

Åkerstedts väljer H&D Wireless IoT-sensor

H&D Wireless och Åkerstedts har samarbetat under våren med en förstudie rörande sensorövervakning av fläktar.

H&D Wireless har använt Raven IoT-sensor BOX827 för övervakning av en av de vanligaste fläktarna från Åkerstedts. Sensorn möjliggör både analys av fläktens driftstider och hälsostatus, såsom vibrationer och varvtal. Detta har gjorts utan elektrisk inkoppling, enbart genom att mekaniskt anbringa sensorn på fläkten.

Åkerstedts planerar nu en lansering på Elmiamässan i november 2019, och har därför beställt en första förserieleverans av H&D Wireless BOX827 Raven.

För Åkerstedts innebär tjänsten att de kan utöka sitt erbjudande till kunderna, genom att nu också kunna tillhandahålla information om huruvida fläkten mår bra eller om den snart kommer att behöva service.

– Detta IoT-projekt är mycket intressant för oss i vår strävan att digitalisera våra industrifläktar och att utöver våra produkter bredda vårt tjänsteerbjudande. Vi är glada att samarbeta med H&D Wireless, som är väldigt lösningsorienterade och kan stödja oss på vår digitaliseringsresa, säger Jesper Åkerstedt, vd på Åkerstedts.

H&D Wireless vd, Pär Bergsten, berättar följande om sensorn:

– Med Raven IoT-sensor kommer många bolag, som idag tillverkar och levererar mekanisk utrustning med motorer till kritiska processer hos sina kunder, nu också att kunna erbjuda att övervaka dessa för att tillföra ett större värde till sina kunder. Framförallt kommer man att kunna matcha serviceintervallen med det faktiska behovet, vilket minskar kostnaden och säkrar driften.

Raven IoT-sensor Box827 är en sensorbox som enkelt kan appliceras på maskiner eller verktyg för övervakning av dess hälsa, drifttid och tid till nästa service. Sensorn gör en molnanalys för prediktivt underhåll.

Boxen kräver ingen infrastruktur såsom WiFi eftersom den använder den nya Maskin-Maskin standarden CatM och NB1 som går över mobilnätet genom till exempel operatörer som Telia och Telenor.

Den erbjuds tillsammans med Griffin IoT Cloud för fjärranalys eller till GEPS där även positionering av till exempel verktyg på byggarbetsplatser kan erhållas. Alternativt kan den kopplas till annan standard molnlösning som kunden väljer, MS Azure, AWS och Google.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.093