23948sdkhjf

Rekordhög försäljning för Absolent

Lidköpingsföretaget Absolent rapporterar ett rörelseresultat före avskrivningar på goodwill (ebita) på 38 miljoner kronor (37) i det andra kvartalet.

Det motsvarar en marginal om 17,3 procent (21,8).

Nettoomsättningen uppgick till 220 miljoner kronor (169) vilket motsvarar en tillväxt på 30,3 procent (48,1) varav 4,1 procent var organiskt

– Vi har precis genomgått en period fylld av viktiga milstolpar. Utöver att ha levererat rekordhög försäljning under det andra kvartalet har vi nyligen genomfört fyra förvärv och skaffat oss ytterligare två tillväxtplattformar, säger företagets vd Axel Berntsson, enligt delårsrapporten.

– Integrationen av DCS Group och SMK, som förvärvades under det första kvartalet i år, går enligt plan och vi har börjat realisera de första synergierna även om tillfälliga integrationskostnader överstiger resultaten för bolagen under kvartalet. Vår traditionella affär i Absolent och Filtermist presterar fortsatt fina marginaler och kvartalets totala resultat är enligt förväntan, säger Axel Berntsson.

– I vår strategiska plan som sjösattes i början av 2018 ligger fokus på såväl organisk tillväxt som tillväxt via förvärv. Vi har byggt strategin kring att gå från att ha tyngdpunkt inom ett marknadssegment, maskinbearbetning, till att bli starka inom sex marknadssegment, säger Axel Berntsson.

Absolent tillverkar luftfiltreringsprodukter för rening av processluft från främst metallbearbetningsmaskiner.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078