23948sdkhjf

Sandvik Coromant höjer säkerheten vid bearbetning

Specialisten på skärverktyg och verktygssystem Sandvik Coromant lanserar en ny generation CoroBore 825 vibrationsdämpade finuppborrningsverktyg. Systemet använder Silent Tools-teknik, med dämpkroppar som är dimensionerade specifikt för att passa alla adapterstorlekar i sortimentet och ge användaren maximala prestanda.

Denna lösning höjer inte bara säkerheten vid bearbetning – under bearbetning uppstår ofta problem med vibrationer speciellt vid bearbetning med långa överhäng. Den förbättrar även produktiviteten i och med att skärdata kan ökas avsevärt.

Bland de främsta skillnaderna i den senaste generationen jämfört med äldre generationer verktyg är bytet av material för uppborrningshuvudena – från stål till aluminium. Dessutom har huvudet förkortats så att dämpkroppen kommer närmare skäreggen, vilket är bättre för bearbetningsstabiliteten.

– Invändiga kanaler används för att leverera skärvätska direkt till skäreggen, vilket är en annan faktor som bidrar till förbättrad ytjämnhet, högre borrsjunkningshastigheter och större bearbetningssäkerhet, säger Jenny Nilsson, Global Product Manager på Sandvik Coromant, enligt ett pressmeddelande.

– Den nya generationens verktyg kommer att ge optimala prestanda och stabilitet med ett interface på maskinsidan – för att med standard grundhållare anpassa verktyget till ISO-kona, HSK- eller Coromant Capto-spindel, säger Jenny Nilsson.

CoroTurn-skärhållare för de nya verktygen har ställvinklar på 92–95°. Denna utformning ökar stabiliteten genom minskad avböjning i verktygsuppsättningen, vilket gör det möjligt att nå botten på ett bottenhål utan att använda en för stor del av skäreggen.

CoroBore 825 passar perfekt för alla finuppborrningsapplikationer eftersom den finns i diametrar på 19 till 167 mm (0,748 till 6,575 tum), och dessutom kan ett nytt sortiment inbyggnadshållare användas för bakuppborrningsapplikationer.

Under bakuppborrning tillförs samma invändiga skärvätskeflöde till skäreggen som vid konventionell uppborrning.

För att det ska vara så enkelt som möjligt levereras verktyget komplett med adapter och skärbärare som ett kit med samma produktkod.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094