23948sdkhjf

Movomech erhåller certifikat i ergonomisk riskbedömning

Sedan våren 2019 har Movomech ett unikt professionellt certifikat för bedömning av belastningsergonomiska risker vid manuell hantering med verktyget RAMP.

RAMP står för Risk Assessment and management tool for Manual handling Proactively, och är ett verktyg för systematisk bedömning av risker för belastningsergonomiska besvär i jobb som innefattar manuell hantering, som till exempel vid lyftarbete och montering.

Verktyget RAMP utgör resultatet av ett flerårigt forskningsprojekt på KTH, sponsrat av bland annat AFA Försäkring. Det ger stöd för hela kedjan från identifiering och hantering av risker till framtagande av åtgärdsförslag, en tydlig åtgärdsplan och dess uppföljning,

– Vi utvecklar och tillverkar lyfthjälpmedel för industrin, som olika typer av lyftmanipulatorer och gripverktyg, och en given del i denna process är att vi tillämpar regelverk och standarder som gäller inom ergonomiområdet, säger Martin Olsson, kvalitets- och arbetsmiljöansvarig hos Movomech, enligt ett pressmeddelande.

– Det finns många olika ergonomiska bedömningsverktyg men RAMP är enligt vår mening det mest kompletta och bäst strukturerade för den typ av arbetsprocesser vi kommer i kontakt med.

Movomech använder numera flera moduler av RAMP-verktyget både inom ramen för kundprojekt och i utvecklingen av nya lyftmanipulatorer.

– Vi har även kunder som använder RAMP som ergonomiskt riskbedömningsverktyg, tillägger Martin Olsson.

– Det underlättar i vår projektkommunikation att vi använder samma bedömningskriterier och mätmetoder. Att Movomechs ergonomiansvariga medarbetare dessutom genom omfattande utbildning erhållit ett professionellt certifikat i användandet av RAMP-verktygen visar att vi har full kompetens för att använda bedömningsverktyget i sin helhet. Det är vi stolta över.

Movomech grundades 1986 i Kristianstad och erbjuder ett omfattande utbud av lyfthjälpmedel och materialhanteringsutrustning till de flesta industrier.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.081