23948sdkhjf

SICK AB byter vd

SICK AB genomför ett byte av verkställande direktör och nuvarande vd Ingemar Händestam avslutar sitt uppdrag.

SICK-koncernen tillsätter från och med den 1 juli 2019 Göran Roxström som ny vd.

Utifrån SICK-koncernens försäljnings- och servicestrategier har den verkställande styrelsen hos moderbolaget tagit beslut om att avsluta SICK AB:s nuvarande vd Ingemar Händestams uppdrag.

Göran Roxström tar över posten som vd den 1 juli 2019.

– Koncernledningen har identifierat stora möjligheter i den pågående digitaliseringen i svenska och norska industrier och vi är glada att kunna presentera Göran Roxström som ny vd, säger medlem av koncernledningen Mats Gökstorp, enligt ett pressmeddelande.

– Han är en kompetent ledare och vi är övertygade om att han kommer ta SICK AB till nya framgångar, fortsätter Mats Gökstorp.

SICK AB är ett av dotterbolagen med starkast tillväxt och nästa steg för bolaget är att bibehålla sin starka position på den svenska marknaden.

SICK-koncernen hör till de ledande tillverkarna av sensorer inom områden som spänner från tillverkningsautomation via logistik- och processautomation.

Företaget representeras av över 50 dotterbolag jorden runt. Omsättningen ligger på 1,7 miljarder euro och antalet anställda uppgår till 9 000.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094