23948sdkhjf

Valmet köper in en robotiserad renscell och en ny genomloppsmaskin

Inom Valmet Refiner Segments i Hagfors pågår en stor teknisk uppgradering av gjuteriverksamheten.

En robotiserad renscell tar över det fysiska arbetet när det gäller rensning av material. Genomloppsmaskinen från Bäckman Blästermaskiner ska blästra materialet innan det går in i renscellen.

– Vi valde en anläggning från Bäckman av flera skäl. För det första är företaget känt för att leverera med bra kvalitet. För det andra är det ett värmländskt företag, vi har som målsättning att minska transporterna när det gäller våra inköp. Det tredje och mycket viktiga skälet är närheten till service och tillgången på reservdelar. Jag har själv sett alla reservdelar på hyllorna och blev imponerad, säger Anders Mellin, projektledare, enligt ett pressmeddelande.

– Det var viktigt för både oss och Valmet att lägga tid på hitta den optimala lösningen, anpassad efter deras nya arbetssätt. Det skapar trygghet och säkerhet inför investeringsbeslutet, säger Mika Ström, ansvarig teknisk säljare.

– Med tanke på vad oplanerade stopp i en produktion innebär har vi byggt upp ett omfattande reservdelslager för alla typer av anläggningar, inte bara till de som vi själva har levererat. Det innebär att reservdelar kan vara på plats samma dag, eller dagen efter, något som för Valmet var en mycket viktig del i deras upphandlingsbeslut, säger Bäckman Blästermaskiners vd Mats Blåder.

Valmet är den ledande globala utvecklaren och leverantören av teknik, automation och service inom massa-, pappers- och energiindustrin.

Valmet Refiner Segments i Hagfors utvecklar och tillverkar malsegment, som är en viktig del i de raffinörer som används för att frigöra träfibrer från vedflis vid framställning av papper och fiberboard.

Bäckman Blästermaskiner i värmländska Filipstad grundades 1939. De är en tillverkare av industriell blästerutrustning och sysselsätter 20 medarbetare.

Företaget tillverkar bland annat slungrensmaskiner och friblästerhallar med tillhörande dammfilterlösningar.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078