23948sdkhjf

Hartwich Mekaniska investerar

Hartwich Mekaniska har investerat i en NHX4000, en horisontell fleroperationsmaskin från DMG MORI.

Investeringen är en ersättningsinvestering av en befintlig DMG MORI för att möta och tillgodose marknadens behov och kommande volymer.

Fokus vid den här investeringen var att köra så mycket obemannad tid som möjligt. Valet blev då att utrusta fleroperationsmaskinen med stort palettmagasin med 10 paletter (400x400mm) och verktygsmagasin på 180 verktygsplatser.

Fleroperationsmaskinen sattes i drift under maj månad.

NHX4000 har ett rörelseområde på 560/560/660mm och är extremt snabb med 1,2G i acceleration och 60m/min i snabbtransport.

För extra hög noggrannhet så är maskinen utrustad med skalor i alla axlar. Maskinen är även utrustad med ett avancerat spånhanteringssystem så kallat Zero-sludge som hanterar de flesta typer av material och renar kylvattnet effektivt.

Styrsystemet är Fanuc F31iB med CELOS.

Det app-baserade styrsystemet har dubbla skärmar 21”/16”, vilket ger en bra överblick och förenklar hanteringen av maskinen och palettmagasinet.

Familjeföretaget Hartwich Mekaniska grundades 1980 av Jan Hartwich. Hartwich Mekaniska har sin verksamhet i idylliska Kosta i Småland. De är idag sex anställda och omsätter cirka 17 miljoner kronor.

Kunderna är inom segmentet ”tunga fordon” där fördelningen är 60 procent svarvade och 40 procent frästa artiklar.

Materialen som bearbetas är huvudsakligen stål, aluminium eller rostfritt.

I skrivande stund har de även färdigställt certifiering av företaget i ISO9001 och ISO14001.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.11