23948sdkhjf

Tillverkare ökar kapaciteten

Lichron i Skövde har nyligen installerat två stycken horisontella fleroperationsmaskiner från Hyundai-Wia till Processkontroll Mekaniska beläget i Stora Höga utanför Stenungsund.

Maskinerna Hyundai-Wia HS5000 och HS6300 har palettstorlek 500x500mm samt 630x630mm.

De är utrustade med fullt styrt NC-bord. Spindlarna är av BT50 BigPlus modell med 12 000 varv/min samt kylvätsketryck 30 bar.

Vidare är båda maskinerna utrustade med mätprobar för verktyg och detaljmätning.

Styrsystemen kommer från Fanuc.

Processkontroll Mekaniska är en del av koncernen Processkontroll. Företaget arbetar idag med att tillverka och bearbeta detaljer utifrån kundens ritning.

Tillverkningen i Processkontroll Mekaniska har alltid haft stort fokus på förpackningsindustrin men efterhand har företaget expanderat mot andra segment, såsom rymdindustri och medicinteknik.

Inom koncernen tillverkas även en Autoklav som säljs via systerbolaget Linder Medical. Autoklaven är en steriliseringsutrustning som bland annat används av tandläkare.

Vidare inom koncernen bygger man gasstationer för tankning och lagring av gas till gasfordon, något som de är ledande på i Sverige.

För att möta förändringar i marknadsbehovet har verksamheten under senare tid investerat i två nya maskiner. Ny teknik och modern utrustning gör att flödena i tillverkningsprocesserna blir mer effektiva med en hög kvalitet.

Verksamheten kan med dessa maskiner utökas då bearbetningsutrymmet är större än tidigare.

Valet av Hyundai-Wia maskiner var enkelt då de ersätter en tidigare Hyundai-maskin som var inköpt 1997. (Sveriges första horisontella Hyundai maskin).
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.079