23948sdkhjf

Hartford-maskin i Lichrons utställningshall

Lichron AB har sedan en tid tillbaka börjat sälja fleroperationsmaskiner från Taiwanesiska Hartford. Nu har den första Hartford-maskinen installerats i Lichrons utställningshall i Skövde.

Maskinen som kan provköras i Lichrons utställningshall är en Hartford av modell LG1000, och den står kvar i hallen tills den blivit såld. Kunderna kan komma och provköra sina egna detaljer. Maskinen är en vertikal fleroperationsmaskin med Hartfords egna styrsystem Hartrol Premium.

Maskinen är till för alla metaller, men vanligtvis i verkstäderna runt om i landet är det stål som bearbetas.

Det som ska särskilja Hartford från andra fleroperationsmaskiner, är deras lösningar med mycket AI och industriellt 4.0-tänkande.

Styrsystemet har en 19” Touch skärm, 32 GB minne med ett flertal höghastighetsfunktioner samt med en förläsning av program på 2700 block. Styrningen har också intelligent verktygsövervakning samt import och konvertering av DXF filer.

Maskinen har en inbyggd IP-kamera som kan kopplas upp till valfri mobil enhet, och det finns även ett inbyggt larmsystem som kan skicka ett sms vid eventuellt larm. Maskinen kommer också med Wifi för enkel uppkoppling och programöverföring.

Maskinens X-rörelse är 1 000 mm, spindeln är direktdriven med 12 000 varv/minut och 18,5 kW.

Hartford är den största tillverkaren av fleroperationsmaskiner på Taiwan med över 500 anställda, och exporterar till mer än 65 länder i världen. Företaget grundades 1965 och förfogar över tre fabriker med en yta om 80 000 kvadratmeter.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.844