23948sdkhjf

Mitsubishi Materials förbättrar finbearbetningen av turbinblad i titanlegeringar

Mitsubishi VQT6UR är en 6-skärig konvex konisk pinnfräs.

VQ, den senaste serien av pinnfräsar från Mitsubishi Materials har utökats med ytterligare en innovativ ny 6-skärig konvex konisk fullradiepinnfräs.

Den senaste utökningen av sortimentet har specialdesignats för högpresterande finbearbetning av turbinblad i titanlegeringar och för fräsning av andra material från mjukt stål till aluminiumlegeringar.

Möjligheten till högre prestanda jämfört med en standard fullradiepinnfräs tillhandahålls av den stora konvexa och koniska cylinderformen som övergår sömlöst i fräsens fullradie.

Den större tangentiella radien tillåter en mycket större överlappning (ap) och minskar därför kraftigt antalet passager som krävs för att bearbeta detaljens yta. De större överlappningarna ger också en betydligt bättre ytfinish.

Förutom detta ger den 6-skäriga geometrin en högre bordsmatning och bidrar till att ytterligare sänka bearbetningstiden.

Jämfört med fullradiepinnfräsar kan den konvexa koniska skärgeometrin med sin större kontaktyta mot detaljen vid så kallad barrel milling, eller fritt översatt ”fatfräsning”, leda till missljud och vibrationer men dessa farhågor motverkas genom den irreguljära differentialdelningen av skären.

Den radiella noggrannheten inom ± 0,01 mm för nosradien (RE1) och konradien (RE2) är också en nyckelfaktor för att upprätthålla konsekvent geometrisk noggrannhet hos den färdiga detaljen.

De 6 skären reduceras till 3 vid området för nosradien för att öka spånutrymmet och därmed underlätta och förbättra spånavgången. Geometrin är idealisk för bearbetning av detaljer med hålkärlsform.

Solida hårdmetallpinnfräsen VQ har belagts med en innovativ (AlCr)N-MIRACLE SIGMA-baserad beläggning som ger avsevärt förbättrad slitstyrka. Beläggningsytan har fått en polerande efterbehandling som resulterar i bättre bearbetade ytor, minskat skärmotstånd och en ökad spånevakueringskapacitet.

Det extrema värme- och oxidationsmotståndet och den lägre friktionskoefficienten för den nya beläggningen innebär att denna nästa generations pinnfräsar kan maximera prestanda och förhindra verktygsslitage även under de hårdaste förhållandena vid bearbetning av svårbearbetade material.

Fyra varianter finns tillgängliga, Ø8, två Ø10 och Ø12. De har en nosradie (RE1) på 2 mm, 2 mm, 3 mm respektive 4 mm och en konvex konradie (RE2) på 75 mm, 85 mm, 75 mm respektive 100 mm.

Produkterna säljs av industrileverantören Colly Verkstadsteknik.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078