23948sdkhjf

DMG MORI får ny chef i Norden och Baltikum

Det är Martin Svärdh, tidigare servicechef, som tar över rollen som vd för DMG MORI Sweden. Han kommer även att ha övergripande ansvar för den nordiska organisationen samt Baltikum.

Martin Svärdh har varit en del av företagets ledningsgrupp de senaste fyra åren och är väl insatt i vad positionen innebär. Han ser fram emot att få ta nästa steg.

Förändringen, som trädde i kraft redan den första april i år, kommer från att den tidigare vd:n Fredrik Gedda tagit sig an nya utmaningar inom DMG MORI USA och har nu ansvar för den region som kallas USA Central.

Därmed flyttar Fredrik Gedda med hela sin familj till Chicago.

DMG MORI Sweden poängterar att de har mycket att tacka Fredrik Gedda för, inte minst den otroliga resa företaget gjort under de senaste fem åren.

Organisationen har gått från att enbart arbeta lokalt på den svenska marknaden till en nordisk organisation med nära 100 kollegor i fyra olika länder. Alla dessa arbetar med kunden i fokus och företaget har utvecklats mycket positivt både i försäljningssiffror och lönsamhet.

Martin Svärdh tar över en växande organisation i en spännande fas och siktet är inställt på att utveckla möjligheterna DMG MORI bjuder med sin globala kompetens och göra den ännu mer tillgänglig för kunden på den lokala marknaden.

Rollen som servicechef i Sverige och Norge, som tidigare var Martin Svärdhs arbete, kommer nu att axlas av Joakim Jonasson. Han har arbetat som servicetekniker inom företaget de senaste nio åren och bär därmed med sig stor erfarenhet och teknisk kunskap.
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.078