23948sdkhjf

Tillverkare gör sin största maskininvestering hittills

Bevent Rasch är en stor tillverkare av ventilationsprodukter för den svenska marknaden. De samarbetar också med företag på exportmarknaden.

– 90 procent av det vi tillverkar och säljer går ut på den svenska marknaden. Vi säljer mycket till byggbranschen. Våra produkter finns i kontor, köpcentrum, industrier och liknande. Inte så mycket bostäder, säger företagets vd Per-Magnus Magnusson till Metal Supply.

Utveckling och tillverkning av produkterna sker i Motala. Huvudkontoret ligger i Borås.

– Målsättningen är att öka exportandelen. Redan nu säljer vi till övriga delar av Norden och Storbritannien men tanken är att sälja ännu mer på dessa marknader. Vi letar också efter fler nya länder att sälja till, främst i övriga Europa, säger Per-Magnus Magnusson.

Nu gör företaget sin största maskininvestering hittills.

Bevent Rasch fortsätter att öka sin omsättning och i april nådde de sitt uppsatta mål att nå 200 miljoner i omsättning.

Byggstarten för utökningen av produktionsanläggningen i Motala med 8 000 kvadratmeter är planerad inom kort, och nu gör de sin största maskininvestering hittills på totalt 30 miljoner kronor.

– Investeringen är en stor satsning på kapacitetsökning inför framtiden. Med detta och vår utbyggnad på 8 000 kvadratmeter bäddar vi för att kunna växa under många år framöver, säger Per-Magnus Magnusson, enligt ett pressmeddelande.

Nyligen har Bevent Rasch beställt en stansmaskin, en bockautomat och ett automatlager från Prima Power till sin produktion i Motala. Utrustningen kommer att levereras av Din Maskin.

– Med den nya utrustningen får vi utveckling inom många viktiga områden som är kopplade till vår vision om digitalisering, miljöförbättringar, kapacitetsökning och framtida expansion. Maskinen beräknas installeras under hösten och vintern, säger Per-Magnus Magnusson, enligt ett pressmeddelande.

2018 investerade Bevent Rasch i en ny stansmaskin av samma märke som ökade produktionen med hela 40 procent av stansade detaljer.

Den nya investeringen är den största hittills i företagets historia och dubblerar den totala stanskapaciteten och ökar kapaciteten betydligt för bockade detaljer.

Förutom maskininvesteringen har Bevent Rasch även nyligen köpt 20 000 kvadratmeter mark i anslutning till den nuvarande produktionsanläggningen i Norrsten i Motala.

Företaget kommer att bygga ut sina lokaler med 8 000 kvadratmeter till totalt 18 000 kvadratmeter.

Byggstarten är under planering och inflytt beräknas till årsskiftet 2020/2021.

Bevent Raschs produktion är flexibel med snabb omställning mellan större serier och enstaka specialanpassade produkter.

Bevent Rasch och Rasch utgör ventilationsdelen i Hydria Investkoncernen.

Backoffice-enheten finns i Borås. Den arbetar med order, leveranser och förfrågningar. I Borås ligger alltså även huvudkontoret.

Företaget har för närvarande omkring 100 medarbetare.

– Expansionen kommer att leda till nyanställningar, säger Per-Magnus Magnusson till Metal Supply.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.093