23948sdkhjf

OCS växer: Extra månadslön till alla och nybyggnation av kontor och produktion

– Förra året gjorde vi vårt bästa resultat någonsin. Nu gör vi det igen. Då ska självklart våra medarbetare få vara med och ta del av vinsten. De är ju en del av framgången, säger Kenth Almqvist, vd och delägare på OCS i Borås, enligt ett pressmeddelande.

Han berättar att alla anställda får en extra månadslön i bonus.

Företaget ökade 2018 sin nettoomsättning med 45 procent till nästan 120 miljoner kronor. Det innebär att de når sin högsta omsättning och sitt bästa resultat någonsin.

– Vi har dessutom en mycket god orderstock och budgeterar för att öka ytterligare under 2019, så vi söker kontinuerligt nya medarbetare. Dessutom bygger vi nytt, säger Kenth Almqvist.

Han berättar att de bygger ett helt nytt kontor och produktion på västra Viared utanför Borås.

OCS går då från dagens 2 000 till hela 3 500 kvadratmeter, med möjlighet att öka om ytterligare 1 500 vid framtida behov.

– Anläggningen ska stå klar i november. Det ska bli skönt att få större ytor med tanke på hur snabbt vi expanderar, säger Kenth Almqvist.

I december förra året gick Axel Johnson International, en privatägd svensk industrigrupp som består av fler än 100 bolag i 25 länder och med en omsättning på 790 miljoner euro, in som delägare i OCS.

Det här partnerskapet innebär en ytterligare tillväxtpotential.

– Vi har haft kraftig tillväxt med god lönsamhet de senaste åren. Med Axel Johnson International som delägare är vi väl positionerade för att fortsätta växa, både på befintliga och nya marknader, säger Christer Lundgren, försäljningschef och delägare på OCS.

OCS grundades 1993 och verkar idag på en global marknad med huvudkontor och fabrik i Borås samt försäljningskontor i Sverige, Tyskland, Storbritannien, USA, Japan och Kina.

Företaget erbjuder rena och tysta conveyorsystem med egen patenterad drivteknik byggd på friktion.

OCS har idag drygt 100 medarbetare globalt.
Läs mer om: OCS
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.11