23948sdkhjf

Nyli Metrology från Uddevalla ställer ut på Hannovermässan

I den svenska paviljongen finns Nyli Metrology från Uddevalla. De säljer utrustning inom teknisk renhet samt mätmaskiner och handmätdon.

Företaget, som har både agenturer och egna produkter, vill försöka sig på en internationell satsning.

– Vi kommer att visa en av våra egna produkter inom teknisk renhet, säger Andreas Thorn, försäljningschef på Nyli Metrology, enligt ett pressmeddelande.

Företaget visar produkten CCB och analyssystemet ParticleView.

CCB är ett extraktionsskåp (ett spolskåp) där partiklar extraheras från känsliga komponenter som växellådskomponenter, kullager och hydraulslangar.

Partiklarna som extraheras samlas på ett filter som sedan placeras under analyssystemet ParticleView (mikroskop) där alla partiklar räknas och storleksbestäms enligt standard.

Det har blivit allt viktigare att säkerställa renheten i tekniska system och tillverkningsprocesser. Målet är att eliminera skadliga partiklar från kritiska komponenter som kan orsaka onödig förslitning eller haveri i exempelvis en lastbilsmotor.

I en rapport från STLE (Society of Tribologists and Lubrication Engineers) och NRCC (National Research Council of Canada) uppskattades det att 82 procent av förslitningsskador i mekaniska system var orsakade av partiklar.

Nyli står i en demonstration tillsammans med samarbetspartnerna Mevisio och Skymaker. Arbetsnamnet vid stationen är ”Smart Control & Quality.”

Nyli demonstrerar spolskåpet, Mevisio har ett digitalt ledningssystem och Skymaker står för ett mjukvarusystem som gör att steget från beredning till produktion kortas.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078