23948sdkhjf

Industrileverantören Optronic köps upp

Dacke Industri köper alla aktier i Optronic som är en stor nordisk aktör inom utveckling och tillverkning av optiska sensorer för industrin.

Optronic har 55 medarbetare och är baserade i Skellefteå och Stockholm. Företaget omsatte cirka 150 miljoner kronor under förra verksamhetsåret.

– Optronic är ett innovativt och tekniskt bolag som agerar i ett mycket intressant område vilket passar utmärkt in i Dacke Industris strategi. De arbetar väldigt nära sina kunder och leverantörer för en långsiktig tillväxt, säger Dacke Industris vd Lars Fredin, enligt ett pressmeddelande.

Optronic har en historia som sträcker sig tillbaka till 1988.

Genom flera teknikskiften har företaget etablerat och utvecklat sin position som en stor aktör inom utveckling och produktion av mättekniska sensorer baserade på optronik och fotonik.

Optronic har också långsiktiga kundsamarbeten med branschledare inom ett flertal marknadssegment. Det handlar om allt från automation och säkerhet till logistik och lantbruk.

Köparen Dacke Industri investerar i teknikföretag med inriktning på utveckling och tillverkning av kundspecifika komponenter och system med hög prestanda.

Dacke Industri omsätter 3,4 miljarder kronor och har 1 500 medarbetare. Ägare är Nordstjernan.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.109