23948sdkhjf

Dacke Industri förvärvar Transtronic

Dacke Industri har tecknat avtal om att förvärva samtliga aktier i Transtronic. Förvärvet ligger i linje med Dacke Industris ambition att växa med bolag som har fokus på egna produkter samt kundanpassade komponenter och system.

Dacke Industri har förvärvat Transtronic som är verksamma inom system och sensorer för utmanande miljöer. Genom ett tydligt fokus på elektroniska riktinstrument, primärt inom bergborrindustrin, har Transtronic sedan 1972 producerat, sålt, installerat, reparerat och servat kunder inom sin nisch.

Transtronic blir en viktig del i Dacke Industris fortsatta satsning att bygga upp ett kluster av bolag inom området Elektronik, med mål att hjälpa kunderna effektivisera sin verksamhet och stärka kvalitén. Detta genom att tillhandahålla produkter som möjliggör uppföljning och förbättring inom ett flertal tillämpningsområden.

Transtronic har varit framgångsrika bland annat tack vare kärnvärden som vi inom Dacke Industri värdesätter. Kvalitet, partnerskap och långsiktig lönsamhet. Vi är mycket glada över att välkomna Transtronic till vår koncern, säger Lars Fredin, vd och koncernchef på Dacke Industri.

Magnus Thele, vd och tidigare ägare på Transtronic, tillägger:

Jag är övertygad om att Dacke är en mycket bra framtida ägare av Transtronic. Vi ser fram emot att tillsammans med Dacke Industri långsiktigt fortsätta utveckla bolaget, både tekniskt och marknadsmässigt inom nya nischer och på nya marknader.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.11