23948sdkhjf

Norelem visar bästa sättet att använda en snabbspännare på

Snabbspännare är allmänt tillgängliga och lämpliga för många tillämpningar men de ignoreras ofta och de är inte det första som konstruktörer tänker på.

G-spännare, excenterspännare, spännare med justerbara stigare och centrerande spännare. I arbetet med att spänna fast och hålla fast saker så är användarna bortskämda.

– Men precis som att en storlek inte passar alla så fungerar en spännare inte för alla tillämpningar, säger Norelems vd Marcus Schneck, enligt ett pressmeddelande.

– Ändå kan vi ofta falla i fällan och använda spännare som vi känner väl och litar på. Men genom att falla i denna rutin och använda spännare som inte är det optimala valet, kan risker uppstå, säger Marcus Schneck.

Även om de kommer i många former och utseenden som passar olika tillämpningar är snabbspännarna inte de mest kända eller använda spännarna i verkstadsindustrin. Därför borde man, enligt företaget, ge dem vederbörligt intresse.

Snabbspännare erbjuder några av de högsta spännkrafterna som finns. De arbetar enligt hävstångsprincipen och kan manövreras med mycket liten insats av kraft.

Denna princip fungerar genom att trycka på "knä"-leden i spaken för att säkra objektet ifråga. När de tre punkterna i leden är i en linje (där "knät" är rakt och låst) är det inte längre möjligt för föremålet att tryckas tillbaka med en motkraft.

Självlåsning garanteras när dödpunktspositionen (inriktning av de tre lederna) överskrids, medan spännkraften kan justeras genom att ställa in reglerskruven.

Snabbspännare är en bra spännlösning vid borrning, svetsning, slipning och inspektion.

Norelem är en global tillverkare och leverantör av flexibla standarddelar och komponenter för maskinteknik.

Företaget levererar 38 000 standardprodukter till standardmaskiner och driftselement samt automationskomponenter.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078