23948sdkhjf

Voswinkel byter namn till Stauff

Stauff gruppen fortsätter att positionera sig som en single source-leverantör.

Genom introduktionen av sitt eget rörkopplingssortiment Stauff Connect och förvärvet av Voswinkel i april 2015 har Stauff gruppen gradvis utvecklats till en äkta ”kopplingscentral” för komponenter i hydraulledningar.

För att ytterligare stärka profilen som en ”single source”-leverantör fattade de beslutet att slå samman produktvarumärket Voswinkel med produktvarumärket Stauff.

Bakgrunden är att snabbkopplingar och slangarmaturer tillverkade av Voswinkel utgör en väsentlig del av Stauff gruppens produktportfölj. Den innehåller allt som allt över 40.000 egentillverkade ledningskomponenter och hydraultillbehör till maskiner, anläggningar och för industriellt underhåll.

Framöver kommer samtliga produkter att marknadsföras under varumärket Stauff.

– Bytet av varumärkesnamnet är den logiska fortsättningen för att integrera Voswinkel-produkter i vår produktportfölj, säger Jörg Deutz, Stauff gruppens vd, enligt ett pressmeddelande.

– I våra kunders intresse har den redan implementerats i vår operativa verksamhet och kundservice, säger Jörg Deutz.

Sedan början av förra året levereras exempelvis alla produkter från Voswinkel och Stauff från det automatiserade logistikcentret i Neuenrade. Omstruktureringen av distribution och kundservice innebär att företagets kunder har tillgång till centrala kontaktpersoner för alla produkter och lösningar.

De kan samla orderprocesser och sändningar, minska antalet leverantörer, tala med färre kontaktpersoner och därmed dra nytta av alla tid- och kostnadsfördelar som vinns vid inköp av komponenter från en enda tillverkare.

Även tekniskt kommer Voswinkel- och Stauff-produkterna att samordnas allt mer.

Bytet av varumärkesnamnet implementeras stegvis sedan början av innevarande år.

– Vi är en komplett leverantör med alla fördelar det medför för maskin- och anläggningskonstruktörer, och vill i framtiden profilera oss ännu mer som sådan, säger Jörg Deutz.

Företagen inom Stauff-gruppen, där även Voswinkel ingår sedan april 2015, utvecklar, producerar och distribuerar ledningskomponenter och hydraultillbehör för industriell maskin- och anläggningstillverkning och service sedan mer än 50 år tillbaka.

Stauff har cirka 1 400 medarbetare globalt.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.906