23948sdkhjf

Stauff visar en världsnyhet på Hannovermässan

För fyra år sedan presenterade Stauff skärring-monteringsmaskinen SPR-PRC-POC.

Den kompakta, flexibelt användbara bordsapparaten med kombinerad tryck-sträck-styrning möjliggör maskinell för- och färdigmontering av skärringar.

I framtiden är maskinen ännu mer mångsidig. På Hannovermässan 2019 visar företaget för första gången ett monteringshuvud som tillåter bearbetning av rörledningar med mycket låg böjradie.

Monteringshuvudet skiljer sig från standardmodellen genom en uppåt förlagrad upptagning för skärring-monteringsmunstycke. Det förkortar avståndet från röraxlarna i monteringsmunstycket till maskinens överkant från standard 77 mm till 31 mm.

Det här betyder att skärringarna utan problem kan monteras vid rör med låga axelavstånd. Om rör med komplexa geometrier (till exempel med kort rörände och 90°-lutning) ska bearbetas kan säkerhetsljusbommen som skyddar monteringsområdet vid behov inaktiveras.

Med hjälp av det nya monteringshuvudet kan rör med diametrar på 6 till 18 mm bearbetas i den lätta byggserien och 6 till 16 mm i den tunga byggserien. Befintliga monteringsverktyg är även i fortsättningen användbara.

Användaren behöver bara spela in nya parametersatser i maskinen. För att i framtiden kunna förenkla denna uppgift har Stauff en molnanslutning till respektive maskintyp som presenteras för första gången på Hannovermässan 2019.

Maskin- och fordonsbyggare samt underhållsföretag och rörtillverkare kan nu utnyttja fördelarna av den delautomatiserade, tryck-/vägstyrda skärringsmonteringen om de vill bearbeta rör med låg böjradie.

Det här gäller även när de redan använder en monteringsmaskin av denna typ. Det nya monteringshuvudet kan även installeras på befintliga maskiner.

Med det nya monteringshuvudet levererar företaget även ett bevis för kundnärhet i den egna utvecklingen och konstruktionen.

Skälet till den nya utvecklingen var samtal med en tillverkare av traktorer och jordbruksmaskiner. Denna yttrade önskemålet att även använda den reproducerbara skärringsmonteringen med Stauff Press-maskiner hos rör med låg böjradie.

Andra målgrupper som företaget adresserar med monteringshuvudet är till exempel tillverkare av hydrauliska spännverktyg för verktygsmaskiner, servicedrift för underhåll och modernisering av hydraulanläggningar samt rörtillverkare som till exempel tillverkar smörjledningar i pressbygge.

Företagen inom Stauff-gruppen, där även Voswinkel ingår sedan april 2015, utvecklar, producerar och distribuerar ledningskomponenter och hydraultillbehör för industriell maskin- och anläggningstillverkning och service sedan mer än 50 år tillbaka.

Stauff har cirka 1 400 medarbetare globalt.
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.094