23948sdkhjf

Ljungby Maskin automatiserar ytterligare

Ljungby Maskin har under många år satsat på svetsautomation. Företaget tillverkar skopor, hytter och ramar i svetsrobot.

– Vår tillverkning innefattar hela kedjan från skärning till bockning, svetsning, maskinbearbetning och målning. Det gör att vi behöver vara bra på alla delar i tillverkningen, men ger oss också en direkt återkoppling och bra evolution i vår produktutveckling, säger Rune Andersson, vd och grundare av Ljungby Maskin, enligt ett pressmeddelande.

Produktionen är i hög grad automatiserad trots att företaget har specialiserat sig på kundanpassade lösningar. Kunderna ska få exakt vad de vill ha när de väljer en Ljungby Maskin.

– Konstruktören sitter aldrig 35 mil från kantpressen. Därför är vi snabba på att införa förbättringar och jobbar varje dag på att göra vår produkt billigare, starkare, bekvämare och bättre, säger Rune Andersson.

Ljungby Maskin har producerat hjullastare i över 35 år. Förra året firade de 35-årsjubileum och företaget har under alla dessa år levererat närmare 4 000 hjullastare till kunder runt om i världen.

Under dessa år har det byggts upp ett renommé som en trovärdig leverantör av hjullastare av mycket god kvalitet för kunder som värderar hög produktivitet, rejäl grundkonstruktion, hög komfort och stor flexibilitet i hanteringen.

– Vi har haft igm svetsrobotar i många år, och kört de äldsta till en ålder av närmare 30 år. De är lite som en Ljungby att de tuffar och går om man sköter dem väl. Därför har vi valt att satsa på igm igen, och ser fram emot en ny trotjänare som hjälper oss med effektiv svetsning under många år framöver, säger Robert Fransson, mångårig robotoperatör på Ljungby Maskin.

igm Nordic är representant för igm Robotersysteme som är en stor global tillverkare av robotar för svetsning.

Fokus är på lastbärande applikationer såsom entreprenadmaskiner och truckar, lantbruk, järnväg och gruvindustri.

igm Nordic i Lidköping och finska Kuopio sysselsätter sju personer som jobbar med försäljning, service och utbildning.

– Att sälja svetsrobotar till befintliga kunder är det viktigaste för oss. Det visar att vi har ett bra samarbete och att våra kunder gillar det vi gör, säger Peder Edholm, vd på igm Nordic i Lidköping.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078