23948sdkhjf

Rekordhög orderingång för tillverkaren i Götene

Automatiserar med hjälp av en stor svetsrobot.
Det Lidköpingsbaserade företaget Igm Nordic har fått en order på en stor svetsrobot till Götene UFO för svetsning av skopor. Det framgår av ett pressmeddelande.

Det blir därmed Götene UFO:s andra svetsrobot från Igm. Installation kommer att ske under hösten.

– Vi ser en stor efterfrågan och söker just nu fler medarbetare. Många av våra kunder kör för fullt, speciellt entreprenadmaskiner går riktigt bra, uppger Peder Edholm, vd på Igm Nordic, för Metal Supply.

Orderingången uppges vara rekordhög hos Götene Ufo. De har därmed beslutat att automatisera svetsningen även av större skoptyper upp till tre ton.

– Vi har stor efterfrågan på våra produkter, och ser att effektiviteten från en robot ger bra utväxling när vi nu ökar vår försäljningstakt, säger Götene Ufos vd Sven Lans.

Företaget har nu som mål att köra robotar i två fulla skift.

– Vi är väldigt glada för förtroendet Götene UFO visar oss. Att sälja Igm svetsrobot nummer två till en kund är det bästa beviset för att vi jobbar rätt, säger Peder Edholm.

Götene Ufo tillverkar skopor och andra typer av redskap till entreprenadmaskiner. Företaget har 49 medarbetare och omsätter 81 miljoner kronor. Under de senaste åren har stora investeringar gjorts för att höja produktiviteten i deras produktion.

Igm Nordic är representant för igm Robotersysteme som är en stor global tillverkare av svetsrobotar. Inriktningen är mot lite tyngre applikationer som entreprenadmaskiner och truckar, lantbruk, järnväg och gruvindustri. Återförsäljaren är baserad i Lidköping och sysselsätter sju medarbetare med ansvar för den nordiska och baltiska marknaden.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078