23948sdkhjf

Stauff utökar sin serie av kopplingar

För kopplingen av hydraulkretslopp av maskiner och monterad utrustning har Stauff utvecklat snabbförslutningskopplingarna av FF-serien.

Hittills har tre byggstorlekar funnits tillgängliga. På HMI visar Stauff för första gången hela byggserien med de nominella storlekarna 6 till 38 som kommer att finnas tillgängliga inom de kommande sex månaderna.

Ergonomisk, tidssparande användning med en hand, minimal läckagerisk och inträdande av luft i hydraulkretsloppet, utlovar företaget.

Det finns därmed goda grunder för användningen av snabbförslutningskopplingar vid koppling av monterad utrustning till en maskins hydraulkretslopp.

Förkortningen FF står för ”Flat face” och beskriver den nya seriens centrala egenskap. De platta huvudsidorna av kopplingshalvorna möjliggör en enkel rengöring och förhindrar att smuts tränger in i systemet.

I jämförelse med föregångarserien FH erbjuder FF-serien ett högre genomflöde vid samma byggstorlek.

Företagen inom Stauff-gruppen, där även Voswinkel ingår sedan april 2015, utvecklar, producerar och distribuerar ledningskomponenter och hydraultillbehör för industriell maskin- och anläggningstillverkning och service sedan mer än 50 år tillbaka.

Stauff har cirka 1 400 medarbetare globalt.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.125