23948sdkhjf

Axelent Industriteknik tar över BEP Tekniks agenturer

Axelent Industriteknik kommer successivt att ta över BEP Tekniks agenturer. Övertagandet sker stegvis under 2019-2020.

BEP Teknik fokuserar på försäljning av kvalitetsmaskiner inom områdena tråd, rör, band, plåt och automatisk montering.

Beslutet om övertagandet fattades den 15 februari.

Axelent Industriteknik är ett dotterbolag till Axelent Engineering.

– Vi kommer successivt att ta över agenturerna för Bihler, Nidec-Minster och Numalliance och representera dessa märken i Skandinavien. Som ett stöd för att affärerna inte kommer att påverkas av övertagandet finns BEP Tekniks ägare med till och med 2020, säger Mirko Miljevic, ansvarig för Axelent Industriteknik, enligt ett pressmeddelande.

Affären ska ge upphov till synergieffekter.

– Axelent och BEP Teknik har genom åren haft ett nära samarbete med gemensamma kunder så det föll sig naturligt för oss att inleda diskussioner om samarbete när möjligheten dök upp. Vi är övertygade om att synergieffekterna ger ringar på vattnet som kommer våra kunder till godo, säger Mirko Miljevic.

Axelent Engineering är ett kunskapsföretag beläget på tre småländska orter, Hillerstorp, Gislaved och Huskvarna.

Dessa orter genomsyras av industriella traditioner och entreprenörsanda. Med mer än 40 års erfarenhet fokuserar medarbetarna i Gislaved och Hillerstorp på maskin och automation medan de på Huskvarnakontoret erbjuder renodlade konsulttjänster.

Axelent Engineering erbjuder spetskompetens inom processautomation, PLM, industridesign och formbestämning. Tanken är att skapa ökad effektivitet och lönsamhet under lösningarnas hela livscykel.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.882