23948sdkhjf

Mycket god efterfrågan för legotillverkare

Legotillverkaren Varbergs Precision är ett expansivt företag som arbetar med skärande bearbetning.

Det här året har börjat med full fart för dem.

Därför söker de nya medarbetare till flera positioner. Det handlar om svarvare, fräsare, verktygsmakare, CAM-programmerare och mättekniker.

– Vi har väldigt mycket att göra och behöver förstärka organisationen. Skälet är att vi har tecknat längre avtal med ett antal kunder, säger företagets vd Joakim Engelin till Metal Supply.

De är en underleverantör av finmekaniska komponenter i små och medelstora serier.

– De branscher vi levererar mest till är försvar och medicinteknik, säger Joakim Engelin.

Basen är Träslövsläge som ligger cirka sju kilometer söder om Varberg i Halland.

I verkstaden har de CNC-styrda svarvar och fleroperationsmaskiner samt maskiner för verktygstillverkning, slipning och andra tilläggsoperationer.

– En NLX2000 från DMG MORI är beställd. Vi planerar fler maskininvesteringar till slutet av det här året eller i början av nästa år, säger Joakim Engelin till Metal Supply.

Företaget utför skärande bearbetning i de flesta förekommande material.

De har valt att enbart förlita sig till maskiner från DMG MORI i sin verkstad.

– Det har fungerat väldigt bra med dem som leverantör. Inte minst tillhandahåller de en väldigt bra service, säger Joakim Engelin.

Varbergs Precision har byggt upp ett brett kontaktnät med olika samarbetspartners. Det kan gälla till exempel laserskärning, ytbehandling, värmebehandling med mera.

Under bokslutsåret 2017 omsatte företaget 19 miljoner kronor och gjorde ett resultat före skatt på 0,8 miljoner kronor. De har 21 medarbetare i organisationen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094