23948sdkhjf

LVD erbjuder ny automation till Phoenix fiberlaser i storformat

LVD introducerar nya automationslösningar för sin serie av storformats fiberlaser Phoenix modell FL4020 och FL6020.

Det sker med möjlighet för automatiserade in- och utlastningssystem i form av olika alternativa kompakta palletlager, (CT-L) för hantering av plåtar till Phoenix FL4020.

Den flexibla automationen håller samma höga tempo som höghastighets-maskinen Phoenix FL.

Allt för att reducera tiden för materialhanteringen och ge maximal produktivitet i anläggningen. Detta ger också en utökad möjlighet att producera obemannat under längre tid (lights out production).

Av/pålastningsystemet för storformatspalletter är robust. Maskinerna Phoenix FL4020 och FL6020 klarar av att hantera plåtstorlekar upp 4000x2000mm (4020) respektive 6000x2000mm (6020) i plåttjocklekar från 0,8mm till 25mm.

Dessa lösningar erbjuder en snabbväxlingscykel för av/pålastning. För modell 4020 tar det 65 sekunder, medans cykeln tar 90 sekunder för 6020.

Systemet har en strömlinjeformad design vilket möjliggör lätt hantering av palletter. Området över maskinens växelbord är fritt och ger även möjlighet för att enkelt kunna köra enstycksplåtar manuellt.

Företagets automation för av/pålastning av plåtar passar verkstäder med höga produktionsvolymer samt tillverkare med stora variationer på sina delar där plundring och sortering av plåtar och detaljer oftast blir en flaskhals i produktionen.

De kan även eftermonteras på både FL4020 och FL6020-maskinerna.

För Phoenix FL-4020 finns möjlighet att utrusta maskinen med sex stycken olika versioner av automatiska plåtlager (CT-L) för laddning, avlastning och lagring av råmaterial och skuret material.

CT-L ger möjlighet till automatiserad produktion från lagrat material till färdigskuret, allt på en liten yta utöver växelbordet.

LVD är en stor tillverkare av maskiner för plåtbearbetning. De har laser-skärmaskiner, stansar, kantpressar, plåtsaxar och olika automationslösningar. Dessa är integrerade och stöttade av företagets Cadman-mjukvarusystem.

Produkterna är Industri 4.0-färdiga för att klara av smart och smidig produktion.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.547