23948sdkhjf

Legotillverkare fortsätter att automatisera

"Vi har en hög efterfrågan. Många av våra kunder fortsätter att öka sina beställningar och när vi pratar med dem så ser prognoserna också ljusa ut."
Det är Rotage som satsar i verksamheten och maskininvesterar.

– Skälet till investeringen är att vi har en hög efterfrågan. Många av våra kunder fortsätter att öka sina beställningar och när vi pratar med dem så ser prognoserna också ljusa ut, säger Bo Hansson, som är marknadschef och delägare vid Rotage, till Metal Supply.

De har köpt in en ny kantpress som nyligen levererades till dem. Det handlar om en ToolCell från LVD.

Utrustningen är försedd med automatisk verktygsväxling där maskinen klarar av att förbereda nästa jobb i tur automatiskt.

Det sker samtidigt som operatören förbereder det material som ska bearbetas. Fördelen är att det här skapar ett bättre flöde i och runt maskinen vilket därmed ökar utnyttjandegraden.

Den nya maskinen är utrustad med totalt 21 meter verktyg. Utrustningen har en presskraft på 135 ton och bocklängd på 3,1 meter.

Med hjälp av funktionen LVD Easy Form mäts varje bockvinkel med laserteknik för exakta bockningar varje gång. Den här tekniken minskar kassation vid uppstart av bockningsprocessen och därmed justeras inställningarna automatiskt.

Läs också: Andrénverken i Smålandsstenar robotiserar

– Vi automatiserar produktionen i korta serier genom det här, säger Bo Hansson till Metal Supply.

Nu väntar installation och idriftsättning före de kan påbörja operatörsutbildningen.

Företaget upplyser även att de som vanligt kommer att ställa ut vid Elmia Subcontractor i Jönköping i mitten av november.

Läs också: Legotillverkaren Rotage köps upp

De finns i monter A08:10.

Rotage bas är Kvänum som är en tätort i Vara kommun i Västra Götalands län. Orten är belägen på Varaslätten.

Företaget är ihop med sitt dotterbolag Plåtmodul i Mjölby en legotillverkare med anor ända tillbaka till 1970-talet. Deras maskinparker klarar av tillverkning av såväl detaljer som komplexa komponenter.

Båda företagen tillhandahåller laserskärning, stansning, bockning, svetsning och montering. De är även verksamma inom ytbehandling.
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.094