23948sdkhjf

Veoneer partner i AI Innovation of Sweden

AI Innovation of Sweden är en nationell och neutral satsning med ambition att fungera som en motor i det svenska AI-ekosystemet. Fokus ligger på att accelerera tillämpning av AI genom delning av kunskap och data, samlokalisering och samarbetsprojekt, allt med ett starkt fokus på etik, transparens och säkerhet. AI Innovation of Sweden etablerar gemensamma resurser, till exempel den “Data Factory”, som ska tillgängliggöra data på ett nytt och unikt sätt, och “Co-operation sites” där målet är att öka samarbete, kunskapsdelning och förmågan att attrahera talang.

AI och djupinlärning kommer allt mer användas i avancerade och tillförlitliga förarassistanssystem och självkörande bilar. Ett användningsområde är framåtriktade kameror med djupinlärning som kommer användas i nästa generation förarassistans för motorvägskörning. Veoneer är först i världen med kameror med djupinlärning. De första levereras till kund under 2019.

AI är också betydelsefull för nästa steg i bilkörningens utveckling, där bilen kommer hantera vissa delar av körningen samtidigt som föraren fortfarande är involverad. AI står bakom att ömsesidig tillit byggs mellan förare och bil.

– Att kraftsamla i eko-system är betydelsefullt för att öka innovationstakten och skapa robusta och tillförlitliga AI-verktyg. Vi gläds över att vara en av grundarna i detta svenska initiativ, säger Ola Boström, forskningschef på Veoneer i ett pressmeddelande.

AI-centret kommer ha flera noder i Sverige. Den första noden har invigts i Lindholmen, Göteborg, av Energi- och digitaliseringsminister Anders Ygeman.

AI Innovation of Sweden finansieras av Vinnova, Västra Götalandsregionen, industrin, offentlig sektor, forskningsinstitut och akademin.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078