23948sdkhjf

Fler underleverantörer tror att högkonjunkturen håller i sig

Sinf, Svensk Industriförening, presenterade Underleverantörsbarometern för det fjärde kvartalet på Industrimässorna i Malmö.

För tre månader sedan trodde svenska underleverantörer att lågkonjunkturen skulle komma inom kort. Idag är tonen en något annan.

Antalet företag som tror att högkonjunkturen håller i sig ett tag till har tredubblats. Andelen företag som avser att öka personalstyrkan har ökat markant.

– Vi noterar att underleverantörerna just nu skjuter farhågorna framför sig. Låt oss kalla det en dold optimism, säger Sinfs vd Joakim Norlén, enligt ett pressmeddelande.

Barometern för det tredje kvartalet presenterades i november i samband med Elmia Subcontractor i Jönköping och bar den svarta rubriken ”Underleverantörerna spår nedgång 2019”.

Det här hotet är inte riktigt lika överhängande nu.

– Underleverantörerna flaggar för att vi är på väg ut ur en högkonjunktur. Därom råder inga tvivel, men däremot resonerar alltfler att det finns utrymme för goda tider ett tag till. Det ska bli väldigt spännande att följa den här utvecklingen, säger Joakim Norlén.

Sinfs Underleverantörsbarometer görs kvartalsvis bland mindre och medelstora underleverantörer.

I Underleverantörsbarometern mäter Svensk Industriförening, Sinf, kontinuerligt stämningen bland de mindre och medelstora underleverantörerna till storföretag.

Sinf har cirka 1 200 medlemsföretag.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078