23948sdkhjf

Verkstadskoncernen växer kraftigt

Stefan Hyltberg har rekryterats av Motala Verkstad Group som operativ chef.
Motala Verkstad är ett av Sveriges äldsta verkstadsföretag. Företaget grundades 1822 av Baltzar von Platen och blev snabbt betydelsefullt för den industriella utvecklingen i landet.

Åtskilliga projekt och produkter har byggts, producerats och levererats av Motala Verkstad genom åren. Till exempel fler än 1 300 lok, över 800 broar och drygt 400 fartyg.

Nu stärker de ledningen både strategiskt och operativt för att möta framtida utmaningar.

Stefan Hyltberg har arbetat fler än tio år som yrkesofficer och därefter åtta år inom Partnertech och Scanfil med produktion, projekt samt sälj och marknad.

– Vår organiska tillväxttakt är fortsatt över 20 procent och med en stark och dynamisk ägarstruktur i ryggen kommer den organiska tillväxtresan att fortsätta samtidigt som vi kommer växa genom förvärv. För att klara detta på ett bra sätt behöver vi förstärka företagsledningen på strategisk, taktisk och operativ nivå. Där kommer Stefan vara ett mycket uppskattat tillskott, säger företagets vd Daniel Ellison, enligt ett pressmeddelande.

Motala Verkstad Group arbetar med bearbetning, tillverkning, avancerad svetsning och kvalificerat montage av tunga och medeltunga industriella system och produkter.

De omsätter 275 miljoner kronor och har 170 medarbetare.

– Stefan tillför ett starkt och väl beprövat ledarskap både från industrin och från sin militära bakgrund. Bakgrunden från Partnertech och Scanfil är mycket passande då de precis som Motala Verkstad Group hela tiden söker ett långsiktigt produktionspartnerskap med sina kunder. Vi ser mycket fram emot att välkomna Stefan till oss, säger Charlotte Axelsson, HR chef.

Den organisatoriska förändringen kommer att genomföras i övergången mellan första och andra kvartalet.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078