23948sdkhjf

De gör en genombrottsaffär hos snabbväxaren

Redan före Weland Solutions lanserar den nya produkten Compact Dynamic på marknaden så har de tagit hem sin första affär på den.

Till sommaren driftsätts anläggningen på Axelent som har sin bas i Hillerstorp och kunder över hela världen.

– Vi har letat efter en första referenskund på den här produkten. Axelent passar oss väldigt bra eftersom vi har samma mentalitet. Till exempel är båda företagen familjeägda, säger Lars Andreasen, produktspecialist på Weland Solutions, till Metal Supply.

– Marknaden går mot standardiserade helautomatiska lösningar, vilket gör att det är ett naturligt steg för oss att lägga fokus på automation. Compact Dynamic är vår första helautomatiska goods to man-lösning, som kommer att svara upp mot omvärldens krav på effektivitet och allt snabbare leveranser, säger Weland Solutions vd Björn Karlsson.

Weland Solutions satsar på helautomatiserade lösningar som talar samma språk som robotsystemen.

För fem år sedan var företaget en leverantör av standardprodukter. Med kundanpassade lösningar har de växt med 20 procent per år.

Det som händer nu är att lösningarna standardiseras. Företaget har länge varit en stor leverantör till Siemens, Atlas Copco, Rolls Royce och Jaguar/Landrover som själva jobbar med helautomatiska robotlösningar och vill integrera hissautomater i sin totallösning.

Automation som affärsområde växer och får större fokus hos Weland Solutions.

Det har skett flera år av intensivt arbete på deras utvecklingsavdelning bakom den nya produkten. Den stora skillnaden med Compact Dynamic jämfört med deras hissautomater är att den går från semiautomation till helautomation.

Goods to man-lösningen innebär att produkten kommer till användaren istället för att personen går till en hissautomat och hämtar produkten. Robotlösningar transporterar överlägset snabbare och smartare än en människa.

Det här innebär en ökad effektivitet, plockhastighet och platsbesparing.

Det gynnar exempelvis företag inom e-handeln. Weland Solutions ser det här som en gigantisk marknad med stor potential.

E-handeln i sig ökar kraftigt och konsumenternas krav på snabbare leveranser ökar dessutom för varje dag. Det kräver helautomatiserade lösningar.

Compact Dynamic kan anpassas både i höjd, bredd och djup till kundens lokaler. Även lagerplatserna är väldigt flexibla i storlek.

Till sommaren driftsätts alltså den första leveransen av Compact Dynamic på Axelent i Hillerstorp.

– Compact Dynamic-maskinen kommer att stå i Axelents nya småplockslager som de håller på att bygga nu i Hillerstorp. Anläggningen är till för snabbt småplock med sortering hos Axelent. Compact Dynamic kan även användas till andra typer av plock. Vi besöker alla intressenter och kommer med kundspecifika förslag till de som är intresserade av Compact Dynamic, säger Lars Andreasen till Metal Supply.

Axelent utvecklar, producerar, lagerhåller och förpackar nätväggar och kabelstegar. Företaget växer kraftigt och har 56 försäljningskontor världen över.

Lösningen till Axelent har så många som cirka 30 000 lagerplatser.

– Axelent erbjuder säkerhet, snabbhet och smarta lösningar för industrin. Vi är mycket nöjda med att Compact Dynamic kommer på plats i den högsta divisionen i ett stort internationellt företag som Axelent, säger Björn Karlsson.

Weland Solutions är en leverantör av lösningar för lagerhantering och logistik. De levererar kundanpassade och optimerade hissautomater samt lagerinredning. Företaget levererar idag lösningar över stora delar av världen.

I sortimentet av lagerinredning ingår bland annat pallställ, grenställ, utdragsenheter och sigmabalkar.

– Vi har många intressenter på den här produkten. Den finns i många olika varianter, allt från en investering på ett par miljoner och uppåt, säger Lars Andreasen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.125