23948sdkhjf

Schunk introducerar en ny verktygsväxlare för det mindre storlekssegmentet

Det handlar om en liten och kompakt verktygsväxlare för robotar och laster.

Schunk introducerar ännu en verktygsväxlare, nu i det mindre storlekssegmentet.

Den nya verktygsväxlaren SWS-007 klarar av en last på upp till 16 kilo. Detta trots liten storlek och kompakta inbyggnadsmått.

Flera funktioner levereras som standard. Det handlar om både radiell och axiellt integrerad luftgenomföring för eventuella gripdon eller andra verktyg samt färdiga sensorkanaler för magnetisk lägesavkänning i huset. Det här är några av de nya funktionerna.

Dessutom är SWS-007 anpassad för ytterligare moduler som monteras på utsidan av verktygsväxlarens hus. Det kan handla om moduler för elektrisk överföring av signaler.

Det finns även färdiga lösningar för att roboten ska kunna lämna av verktygsdelen av växlaren i speciella upphängningsstationer. Det här sker för att skapa en smidig systemuppbyggnad av de verktyg som används.

Gränssnitt enligt ISO 9409-31.5-4-M5 samt centreringsplatta enligt ISOA31.5 är också standard vilket innebär att verktygsväxlaren kan användas direkt med de flesta på marknaden förekommande robotarna.

SWS-007 är också utrustad med det patenterade systemet för beröringsfri låsning vilket innebär att verktygsdelen kan vara så långt som 2,5 mm från växlingshuvudet men ändå kunna låsa med full kraft.

Låsningssystemet är dessutom självhämmande vilket ger säker låsning även om lufttrycket skulle försvinna, utlovar företaget.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078