23948sdkhjf

Volvo Car Sverige förändrar sin ledningsgrupp

Volvo Car Sverige gör från och med den 1 februari ett par förändringar i företagets ledning och hos sina dotterbolag.
Förändringarna syftar till att stärka samarbetet och öka förståelsen mellan Volvo Car Sverige och dess samarbetspartners Volvo Bil och Hertz.

– Tanken är att vi ska lära av varandra och kunna se de utmaningar vi har framför oss på ett nytt sätt, säger Kristian Elvefors, vd på Volvo Car Sverige.

Nya personer i Volvo Car Sveriges ledning blir Anna Fagberg och Niklas Siljeblad. Anna Fagberg har fram till idag arbetat på Volvo Car Sverige som Senior Manager Customer Service. I sin nya roll blir Anna Fagberg Director Customer Service. Niklas Siljeblad tar steget från vd på Hertz i Sverige till rollen som Director Network Development and Partners.

Både Anna Fagberg och Niklas Siljeblad får de första månaderna stöd av Pär Källhäger som tidigare ansvarat för dessa båda områden. Pär Källhäger kommer att successivt trappa ner och har valt att gå i pension den 31 maj i år.

– Jag ser det som en fördel att vi får behålla den kompetens som vi har, och samtidigt kunna ge dem nya utmaningar inom den befintliga strukturen. Vi kan lära oss av varandras professioner, säger Kristian Elvefors

Till ny vd för Hertz utses Mattias Wäne som fram till nu varit vd för Volvo Bil. Jessica Span, tidigare försäljningsdirektör på Volvo Car Sverige blir ny vd för Volvo Bil. Rekryteringen för att hitta Jessica Spans efterträdare pågår.

– Med dessa förändringar får vi ett stärkt samarbete mellan oss när det gäller bilplanering, skadehantering och logistik. För att nämna några exempel. Detta gör oss väl rustade för att möta framtiden, säger Kristian Elvefors.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.11