23948sdkhjf

Dormer Pramet förbättrar kontrollen över de svåra materialen

Företaget presenterar nu flera högpresterande sorter för fräsning i härdade material och precis gängsvarvning.
Deras nya frässkärsorter inom Pramet-sortimentet, M4303 och M4310, erbjuder hållbarhet och tillförlitlighet i såväl medelfin bearbetning som finbearbetning.

Båda sorterna är konstruerade för höghastighetsfräsning av formverktyg. Det här innebär en förhöjd slitstyrka och längre livslängd.

En ultra-tunn PVD-beläggning ökar eggarnas seghet. Dess substrat, med hög hårdhet och hållfasthet, förhindrar urflisning.

M4303-sorten ersätter tidigare Pramet-sorten 7205 och ger överlägsen slitstyrka, enligt företaget. Den har utvecklats för härdat stål över 55HRC och gjutjärn men kan också användas för bearbetning i stål och ickejärn-metaller.

M4310-sorten ersätter den befintliga 7215-sorten och erbjuder en optimal balans av seghet och slitstyrka i härdat stål och gjutjärn. Den kan också användas för bearbetning i rostfritt stål, stål och ickejärn-metaller.

Företaget lanserar också en sort med hög slitstyrka för gängsvarvning.

Sorten heter T8010 och är idealisk för kontinuerlig gängsvarvning med hög precision i stål, rostfritt stål, gjutjärn och superlegeringar. T8010 utvidgar deras Pramet-sortiment inom detta användningsområde tillsammans med den mångsidiga sorten T8030.

T8010 erbjuder, enligt företaget, utmärkt slitstyrka och hög pålitlighet och har förbättrat motstånd mot plastisk deformation som ger en stabil skäregg och möjliggör ökad skärhastighet.

Gulfärgade ytor på skären ger en enkel slitageindikator, samt hårt substrat och PVD-beläggning med optimerade invändiga spänningar bidrar till längre verktygslivslängd.
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.079