23948sdkhjf

Legotillverkare investerar i unik fiberlaser

Vellingeföretaget IS Plåt har 48 medarbetare och är baserade på Almhaga Gård som ligger sydväst om Vellinge i Skåne.

Nu gör de ytterligare en maskininvestering. Som första företag i världen kommer de att kunna skära både rör och plåt i sin nya fiberlaser från Amada.

– De senaste fem åren har vi gjort omfattande investeringar i hela vår maskinpark men de senaste tre åren fokuserat på att utveckla vår plåtsida, säger företagets vd Erik Ralvert till Metal Supply.

IS Plåt vill växa med nuvarande och nya kunder som en helhetsleverantör. På fotot till den här artikeln syns när HMT Industriflytt AB, i vanlig ordning, är på plats hos dem för att lyfta in maskinen.

– Det är som tidigare, efterfrågan håller i sig. Jag har inte märkt någon försämring. Det är samma som i höstas, säger Erik Ralvert.

De flesta av företagets kunder finns i livsmedelsindustrin och förpackningsindustrin.

De levererar också mycket på området vattenrening till sjukhus och liknande.

– Vi har lagt ut en del jobb tidigare men tanken är att köra allt här i huset. Det innebär bland annat kortare leveranstider, säger Erik Ralvert.

Inriktningen är legotillverkning i rostfritt – allt från små detaljer till kompletta maskiner.

Företaget har också en egen montageavdelning i huset vilket innebär att slutprodukten kan färdigställas hos dem och skickas direkt till kund.

– Det är bra att i så stor utsträckning som möjligt använda sig av samma leverantör. Det blir en annan service då. Japanska Amada har en väldigt bra kvalitet på sina maskiner. Dessutom är våra operatörer väldigt duktiga på just deras maskiner, säger Erik Ralvert till Metal Supply.

Företaget åtar sig alla typer av kvalificerade detaljer inom svarvning, fräsning, kilspårstillverkning och slipning.

IS Plåt har mångårig erfarenhet av bearbetning i rostfritt och duplex-stål men tillverkar även i andra material som aluminium och plast.

Företaget kan erbjuda spårbarhet i hela kedjan i form av gravering och samtliga materialcertifikat som önskas.
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Tipsa en kollega

0.156